Blogg

RSS

Vi söker en Community Manager

Vi satsar framåt under 2017 och söker därför en Community Manager för tillträde per omgående.

Om Releasefest

Releasefest är en tjänst som samlar svenskproducerade digitala releaser — t.ex. webbplatser, tjänster, appar och kampanjer. Vem som helst kan registrera konto och posta innehåll samt sätta upp en företagsprofil om en representerar ett företag. Du som söker den här tjänsten är mest rimligt bekant med Product Hunt och vi kan beskrivas som en liknande tjänst fast nischad inom Sverige och med ett bredare innehåll än enbart produkter.

Vi lanserade i november 2015. Dessvärre fick tjänsten gå på sparlåga under stora delar av 2016 pga resursbrist men vi tar nu nya tag. Releasefest finns för att serva det digitala Sverige. Vi ska fortsätta ta fram verktyg och tjänster som underlättar livet för oss i branschen. Vi har den senaste tiden utvecklat en ny sektion som ska lanseras i samband med den här tjänsten är tillsatt.

Vi som står bakom Releasefest är digitalbyrån Kollegorna. Vi har lång erfarenhet av att utveckla digitala produkter och tjänster. Vi gör allt från identitet till design och teknik.

Om tjänsten

Som Community Manager ansvarar du för att hålla sajten och communityt levande. Du ska få såväl innehåll som trafik och följare att växa. Primära arbetsuppgifter handlar därför om:

  • Posta nya releaser på sajten samt i våra sociala kanaler
  • Ta fram olika typer av redaktionellt innehåll med fokus på människorna bakom projekten
  • Sköta konversationer i sociala medier
  • Statistik och analys
  • Growth hacking

Du kommer att få stor möjlighet att påverka hur och vad vi gör. Vi är ett gäng seniora designers och utvecklare som kommer jobba ihop med dig.

Vad gäller arbetstid så tror vi att det räcker med 1-2 timmar per dag.

Om dig

Vi söker dig som är på väg in i branschen och är ute efter ett extrajobb som inte bara ger extra inkomst utan även möjligheter till en bättre karriär. Du studerar eller ska börja studera på en digitala medie-utbildning någonstans i världen.

Ersättning

Utgår i nivå med CSN-ersättning. Du har även en utbildningsbudget på 350 kr/månad att spendera fritt på saker som gör till en bättre yrkesmänniska. Tjänsten ger dig även goda möjligheter att bygga ditt personliga varumärke och nätverk — du jobbar med att göra livet lättare och roligare för alla i branschen och kommer profileras tydligt i alla våra kanaler.

Du kommer få en gedigen erfarenhet av att jobba med en högklassig digital produkt tillsammans med ett sjukt kompetent team.

Du jobbar när du vill och var du vill. Och du får självklart sitta hos oss på kontoret på Karlbergsvägen 52.

Ansökan

Skicka din ansökan innehållandes personligt brev, CV samt personliga länkar till Per Sandström på [email protected]. Vi behöver tillsätta denna tjänst snarast så ju förr desto bättre.


Här firar vi svenska digitala projekt och produkter

Det produceras kontinuerligt digitala produkter och projekt av hög kvalité i Sverige. Allt från giganter som Spotify, till nya och spännande som Snow the Game, open source-projekt som curl, kampanjer som First Person Lover samt ett otaligt antal webbplatser, spel och mycket annat därtill. Vi tycker att dessa projekt samt dess skapare ska uppmärksammas och firas. Därför startar vi nu Releasefest – en mötesplats för oss som är intresserade av design, teknik och skapande.

Vårt upplägg och funktionalitet är i sig inget revolutionerande eller banbrytande. Många känner sig igen sig från andra internationella tjänster som funnits genom åren så som Digg, Reddit, Hacker News och Product Hunt. Med Releasefest vill vi dock knyta samman det svenska och verka för att det som produceras här i landet ska fortsätta hålla högsta klass och vara världsledande.

Idén föddes redan i slutet av 2009 och efter att ha väntat i nästan fem och ett halvt år sedan domänen registrerades i mars 2010 så är det nu äntligen dags för premiär.

Så här fungerar det

Vem som helst kan registrera sig. Det är givetvis helt gratis och vi behandlar dina personuppgifter med allra högsta vördnad. Efter att du registrerat dig har du möjligheten att skapa en sida för det företag du jobbar på. Om det inte är du som är ansvarig kan du här bjuda in den person du anser vara bäst lämpad. Företagssidorna är även de gratis och gör att ni får en fin profilsida där era releaser listas.

När registreringen är klar är det fritt fram att skicka in sina egna eller andra intressanta svenska projekt. Vi vill samla 🎉 nya 🎊 svenska releaser. Vad gäller vissa saker – främst tjänster och appar – så har vi dock en mer fri inställning gällande hur pass nytt det är. Vi är ju i en uppstartsfas nu, så hellre fria än fälla såklart. För övriga kategorier vill vi helst se att det är aktuella releaser.
Om vi bedömer att det är en gammal release eller om nyhetsvärdet är lågt så kan vi komma att avpublicera den från förstasidan. Den ligger då kvar på landningssidan för varje specifik kategori. Om den bedöms som helt irrelevant eller inte håller tillräckligt hög kvalité kommer den avpubliceras helt.

Vi har valt att dela upp innehållet i olika kategorier:

En release kan givetvis tillhöra flera kategorier.

Följ Releasefest

Utöver sajten har vi ett nyhetsbrev som skickas ut dagligen eller veckovis. Du väljer hur ofta du vill ha detta när du registrerar dig. Om du inte vill registrera ett konto men fortfarande prenumerera på nyhetsbrevet så går det bra att göra här.

På Twitter finns vi både som @releasefest och @releasefester. Huvudkontot är @releasefest där vi svarar på tweets, berättar om tjänsten och relaterade nyheter samt postar utvalda releaser. På kontot @releasefester så twittras alla releaser ut automatiskt. Så det är helt upp till dig att välja hur mycket du vill ha i ditt flöde.

Du kan också följa oss på Facebook och Instagram. Föredrar du RSS så har vi ett gäng flöden för dig att välja på. Det finns även ett API till alla er med förkärlek till kod.

Ge oss feedback

Vi vet att vi har en tuff publik att göra nöjda och ser fram emot att anstränga oss bäst vi kan. Hör av dig via feedback-knappen längst ner på varje sida, kommentera här nedan, twittra till oss på @releasefest eller maila till [email protected].

Se även frågor och svar för ytterligare information.

Avslutningsvis ett stort tack till alla som varit med och testat samt de som är med och stöttar vår lansering lite extra: Lissly, Kundo, Weld, Ehandelspodden, Abois, Cruitway, iZettle, 46elks, Overview News, PAP-API, Confetti och MethodKit.

Tack för att du är här och läser detta. Ta nu och registrera dig, skicka in innehåll, kommentera eller varför inte spana in den första releasen.


Så tänker vi kring sponsorer och samarbeten

Våra sponsorer är med och håller discokulan snurrande. Men med det sagt så är vi väldigt noga med vilka vi ska samarbeta med. De annonser och samarbeten som våra besökare exponeras för ska vara relevanta och kvalitativa. De ska integreras på ett smakfullt sätt som inte gör upplevelsen sämre. Så här ser annonserna ut så här i all sin enkelhet.

Inga klumpiga banners eller annonshanteringssystem (åh herregud vad vi slitit vårt hår över dessa i olika projekt genom åren) som gör sajten långsammare. Inga lösningar som sparar information om våra besökares beteenden.

Förebilder är högkvalitativa annonsnätverk. Framförallt The Deck men även Fusion Ads och Carbon Ads.

Efter att kampanjperioden är över kommer vi att lägga tidigare annonser i vårt sponsorarkiv. Detta både för att visa den tacksamhet vi tycker våra sponsorer förtjänar samt då vi tror att denna kan vara intressant till viss del för er besökare.

I nuläget erbjuder vi följande två lösningar:

  • Annons
  • Presentera en kategori

Inom kort kommer det även vara möjligt att platsannonsera.

Vill du annonsera? Läs informationen här

Utöver samarbeten som ger oss en intäkt så har vi även valt att ta fram ett pro bono-upplägg där vi utan kostnad erbjuder välgörenhetsorganisationer och andra ideella sammanslutningar utrymme. Läs mer om detta här. Känner du till någon som du tycker passar i denna kategori? Hör av dig till oss.