Här firar vi svenska digitala projekt och produkter

Releasefest är en mötesplats för alla intresserade av design, teknik och skapande.

Kom och festa med oss! Registrera dig snabbt och enkelt.

Talkshop bd86ea42aa0c8f2b132aeefc4dff2e8ed52f66d834fed2711db4c9a6e772e80a

Därför finns vi

Det produceras kontinuerligt digitala produkter och projekt av hög kvalité i Sverige. Allt från webbtjänster som Pingdom, till open source-projekt som curl, kampanjer som First Person Lover samt ett otaligt antal webbplatser och mycket annat därtill. Vi tycker att dessa projekt samt dess skapare både ska uppmärksammas och firas mer. Därför startar vi nu Releasefest – en mötesplats för oss som är intresserade av design, teknik och skapande.

Releasefests upplägg och funktionalitet är i sig inget revolutionerande eller banbrytande. Många känner sig igen sig från andra internationella tjänster som funnits genom åren så som Digg, Reddit, Hacker News och Product Hunt. Med Releasefest vill vi dock knyta samman det svenska och verka för att det som produceras här i landet ska fortsätta hålla högsta klass och vara världsledande.

Så här fungerar det

Vem som helst kan registrera sig. Det är givetvis helt gratis och vi behandlar dina personuppgifter med allra högsta vördnad. Efter att du registrerat dig har du möjligheten att skapa en sida för det företag du jobbar på. Om det inte är du som är ansvarig kan du här bjuda in den person du anser vara bäst lämpad. Företagssidorna är även de gratis och gör att ni får en fin profilsida där era releaser listas.

Vi vill samla 🎉 nya 🎊 svenska releaser. Vad gäller tjänster, appar och event så har vi dock en mer fri inställning gällande hur pass nytt det är. Vi är ju i en uppstartsfas nu så hellre fria än fälla såklart. För övriga kategorier vill vi helst se att det är aktuella releaser.

Om vi bedömer att det är en gammal release eller om nyhetsvärdet är lågt så kan vi komma att avpublicera den från förstasidan. Den ligger då kvar på landningssidan för varje specifik kategori. Om den bedöms som helt irrelevant eller inte håller tillräckligt hög kvalité kommer den avpubliceras helt.

Innehållet du publicerar måste givetvis även följa de allmänna villkoren för tjänsten.

Om du vill veta mer ta då en titt bland frågor och svar, ställ en fråga till @releasefest eller maila oss på [email protected].

Vi som står bakom Releasefest är…

Henrik Sjökvist, Per Sandström och Samuel Carlsson genom Medien.